Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Micka se v Dauhá vytáhl druhým místem na 1500 m volně

Jan Micka má za sebou další úspěšný závod. Na Světovém poháru v Dauhá si český talent doplaval ke druhé příčce na 1500 m volný způsob. Medaile těsně unikla Sebastiánu Luňákovi, sedmnáctiletý český talent skončil na motýlkářské dvoustovce čtvrtý sedm setin od bronzu. 

Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Ve finále byla i Anna Kolářová, která obsadila šesté místo na trati 50 metrů motýlek.

Romančuk vyhrál v novém rekordu Světového poháru 14:51,61 minuty. Micka za ním zaostal o 6,69 sekundy a prohrál s ním stejně jako o den dříve na kraulařské čtyřstovce, na které obsadili druhé, respektive třetí místo.

V závodu na 400 metrů se čtyřiadvacetiletý český olympionik přiblížil na necelé dvě sekundy k vlastnímu českému rekordu. Na patnáctistovce ho od jeho historického maxima dělilo téměř deset sekund.

"Od začátku jsem měl pocit, že stojím na místě, a neplavalo se mi moc dobře. Nakonec jsem ale dokázal urvat druhý flek před (Maďarem Gergelym) Gyurtou, který mě posledních 300 metrů nepříjemně doháněl. Jsem rád, že jsem dokázal stlačit čas pod 15 minut a potvrdit olympijský A limit pro Tokio," uvedl Micka.

Luňák se v rozplavbách jako jediný dostal pod hranici dvou minut časem 1:59,40. Ve finále zrychlil na 1:59,03, ale na třetí místa z říjnových závodů Světového poháru v Budapešti a Berlíně nenavázal, přestože do závěrečné padesátky obracel jako první. Motýlkářskou dvoustovku ovládl olympijský vítěz z Londýna a mnohonásobný mistr světa Jihoafričan Chad le Clos za 1:57,66. Před mladého českého plavce se dostali ještě Rakušan Xaver Gschwentner a Maxim Šemberev z Ázerbájdžánu.

Kolářová se ve své doplňkové disciplíně výkonem 26,93 sekundy v rozplavbě přiblížila na devět setin osobnímu rekordu a do finále prošla jako pátá. V boji o medaile dosáhla času 27,05, což stačilo na šesté místo. Vyhrála Dánka Jeanette Ottesenová za 26,06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články