Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Micka je rád za osmistovku, Seemanová si MS užívala a říká: Čeká mě kus práce

Čeští plavci v korejském Kwangdžu při nedávném mistrovství světa na finále těsně nedosáhli. Elitní desítku ale úspěšně atakovali dohromady čtyřikrát. Jan Micka měl nicméně od tamního prostředí přece jen trochu jiná očekávání, než nakonec byla samotná realita. Barbora Seemanová ovšem září spokojeností.

Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Micka odjížděl do Koreje s cílem na své hlavní trati 1500 metrů ještě vylepšit svůj čerstvý osobní rekord ze Stockholmu. To se ale nepovedlo a bylo z toho desáté místo, které Micka obsadil i na osmistovce. Boje o přední příčky, do nichž chtěl promluvit, tak na šampionátu sledoval jen jako divák.

"Za osmistovku jsem byl hrozně rád. Překonal jsem hranici českého rekordu, což je parádní. A desáté místo je krásný výsledek, byť mi scházelo osm desetin k postupu do finále. Hlavní cíl, který jsem měl, což byl atak rekordu, se povedl," řekl Micka.

Nikdy předtím v Koreji nebyl a od země měl podle svých slov celkově velká očekávání, pak byl prý ale trochu zklamaný. "Celkově jsem si mistrovství světa náramně užil, bylo velkolepé a těším se na další vrcholné akce, které budou v zimě a příští rok v létě," dodal Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Micka a Seemanová po plaveckém MS

Maximem Simony Kubové, dříve Baumrtové, zůstala devátá příčka ze stovky. Finále jí uniklo o pouhých osm setin sekundy. Devátá skončila i Barbora Seemanová na trati 200 metrů volným způsobem, od postupu ji dělilo 34 setin.

"Bylo to pro mě velice úspěšné mistrovství. Někdo by mohl říct, že stovka mohla být o kousek lepší, i tak jsme s trenérkou velice spokojené. Ještě tam ale schází nějaký kus práce před námi," přiznala Seemanová.

Šampionát byl pro ni velkým zážitkem. "Jako každé mistrovství. Trochu se srovnat se stravou, tamním počasím i s časem na začátku. Zvládla jsem to dobře a v Koreji se mi líbilo, ale těšila jsem se domů a bylo to pro mě dlouhé a náročné," prohlásila devatenáctiletá plavkyně.

Plavkyně Barbora Seemanová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Sotva skončilo MS, na dveře už jí klepe nová sezona. "Jsem za půlkou svého volna, v neděli začínáme nanovo. Vyrazím za Prahu na chalupu se odreagovat. Do bazénu si ale asi skočím, venku je vedro," řekla Seemanová.

Před Mickou je ještě deset dní. "S přítelkyní chceme jet na Triglav a k Bledu do Slovinska na túry," doplnil čtyřiadvacetiletý plavec, který má zajištěný start na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články