Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Micka a Svěcená na MEJ dohmátli pro stříbro, pro Micku je to třetí cenný kov

Poznaň - Plavec Jan Micka získal na juniorském mistrovství Evropy v Poznani třetí medaili. Po triumfech na 400 a 1500 metrů volný způsob dohmátl osmnáctiletý kraulař na osmistovce druhý. Stříbro přidala také motýlkářka Lucie Svěcená, které ve finále stometrové trati uniklo prvenství o jedinou setinu sekundy.

Český plavec Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Micka bojoval o další zlato s domácím Polákem Pawlem Furtekem, ve finiši mu ale o 37 setin sekundy podlehl. Časem 7:59,49 zaostal o necelou vteřinu za svým seniorským českým rekordem, který vytvořil v červnu v Plzni.

Patnáctiletá Svěcená se v Poznani stala první českou motýlkářkou, která zaplavala 100 metrů pod minutu. Seniorský národní rekord v pátek posunula na 59,54 sekundy a ve finále ještě na obrátce bezpečně vedla. Nakonec však byla pomalejší než v semifinále (59,69) a dohmátla o jedinou setinu za vítěznou Italkou Claudií Tarziaovou.

Čeští junioři zatím v Poznani získali dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. K další neměla daleko smíšená polohová štafeta na 4x100 metrů, která obsadila čtvrté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články