Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Lámání rekordů nesmí přestat. Závadová chce být v Riu lepší než v Londýně

Ostrava – Svou životní sezonu má za sebou plavkyně Barbora Závadová. V rodné Ostravě momentálně tráví zaslouženou dovolenou, ale v hlavě už má plány jak uspět na OH v Riu, které startují přesně za 353 dní.

Ilustrační foto

Závadová před sezonou změnila trenéra i styl přípravy. Už v březnu vůbec jako první ze všech sportovců splnila limit pro účast na Hrách v Riu, v červenci přidala stříbrnou medaili z Univerziády, na mistrovství České republiky získala sedm zlatých medailí. Úspěšnou sezonu korunovala pátým místem na mistrovství světa.

"Se sezonou jsem spokojená, protože vše proběhlo, jak jsem chtěla. Vrchol přišel přesně, kde měl," prohlásila spokojená Závadová.

Olympijské hry odstartují za necelý rok, Závadová skočí do bazénu den po slavnostním zahájení. Ambice má vysoké, čas, který si předsevzala, však prozradit nechtěla.

Už teď je jisté, že pokud bude chtít uspět, bude muset svůj český rekord na dlouhé polohovce ještě vylepšit. "Bude to na hraně. Takových osm desetin sekundy a bude to na finále. Chci skončit lépe než v Londýně, ten se mi nepovedl," uvedla Závadová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články