Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kubová si zklamání ze stovky vynahradila postupem do semifinále na padesátce

Simona Kubová po těsném nezdaru na stovce zaplavala svůj letošní nejlepší čas na 50 metrů znaku a postoupila do večerního programu. Na světovém šampionátu v Budapešti odstartuje semifinále po půl sedmé ze čtrnáctého místa.

Simona Kubová
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Stejskal Ivo

Nejzkušenější z trojice českých účastníků v bazénovém plavání Kubová dohmátla ve své rozplavbě čtvrtá za 28,37 sekundy, čímž o dvě desetiny vylepšila svůj nejlepší letošní výkon. Přitom prožila velmi zvláštní závod. "Jakmile jsme odstartovaly, tak jsem slyšela strašný hluk. Nevěděla jsem, jestli start není zrušený, to mě trošku znervóznilo. Pak jsem si říkala, že musím jet, přinejhorším to poplaveme znova a budu v pr... Ale naštěstí to byl jenom hluk od lidí, od diváků, jsem ráda, že jsem nepřestala plavat," svěřila se v tiskové zprávě svazu. Po těsném vyřazení na stovce, kde ji od postupu dělilo šest setin, jí to tentokrát na semifinále stačilo.

Vedle postupu splnila také tímto výkonem limit na srpnové mistrovství Evropy v Římě, který jí na stovce o osm setin unikl. O své účasti na ME ale pochybuje. "Já nejsem typ člověka, který si na Evropu jede pro semifinále. Stovka pro mě byla zklamání. Včera jsme se bavili o tom, že na tu Evropu prostě nepojedu. Vnitřně se mi ulevilo, že na tu Evropu jet nemusím. Za patnáct let jsem víceméně nevynechala jedinou soutěž," přemítala.

Na sprinterské padesátce postoupila Kubová mezi nejlepší šestnáctku na mistrovství světa v dlouhém bazénu potřetí za sebou. Před pěti lety také v Budapešti obsadila v této disciplíně čtrnácté místo, v roce 2019 v Koreji byla desátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články