Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Kubová se v nové plavecké soutěži blýskla v Indianapolis druhým místem na padesátce

Velmi dobře odstartovala Simona Kubová novou plaveckou soutěž International Swimming League (ISL) v Indianapolis. Osmadvacetiletá znakařka skončila v úvodní den závodů druhá na padesátce. V týmu DC Trident, jemuž zatím patří třetí místo, se představila také další česká reprezentantka Anika Apostalonová.

Simona Kubová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Kubová dohmátla v čase 26,92 a prohrála jen s Olivií Smoligaovou z USA, která byla o 51 setin rychlejší. Na znakařské dvoustovce obsadila sedmou pozici. Americká rodačka Apostalonová obsadila v nejkratším závodě kraulařek šestou příčku a jako finišmanka štafety na 4x100 metrů volný způsob doplavala třetí.

Jejich tým DC Trident je zatím se 165 body třetí. Na vedoucí Energy Standard ztrácí 85 bodů, druzí jsou Cali Condors a poslední Aqua Centurions. Za DC Trident závodí také americká hvězda Katie Ledecká, která ale v sobotu nezvítězila - na dlouhé polohovce i na 200 m volný způsob byla druhá a se štafetou až sedmá.

První den nové soutěže sledovalo u krátkého bazénu v Indianapolis 1200 diváků. I během závodů hrála hudba, která utichla vždy jen před startem. V každé disciplíně plavou za tým dva závodníci nebo dvě štafety.

ISL má atraktivním týmovým formátem a účastí elitních plavců přitáhnout k plavání další fanoušky. Startuje v ní osm týmů - čtyři evropské a čtyři americké. Každého z šesti základních kol se zúčastní čtyři týmy, liga pak vyvrcholí finálovým mítinkem za účasti dvou nejlepších evropských a amerických klubů 20. a 21. prosince v Las Vegas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články