Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kubová se těší na oblíbenou Budapešť, na MS se chystá pod vedením zahraničního kouče

Znakařka Simona Kubová na světovém šampionátu v Budapešti pozná účinky nového modelu přípravy. Aktuálně trénuje pod vedením Toma Rushtona, kterého poznala při International Swimming League (ISL). Nejzkušenější česká plavkyně se těší na návrat do Duna Areny, kde před pěti lety skončila sedmá na stovce na mistrovství světa a v roce 2020 se jí dařilo v ISL.

Novou spolupráci si Kubová pochvaluje. "Mně se líbí, že Tom si vede excelovou tabulku, podle níž víme, co nás čeká. V Dubaji jsme hodně trénovali a pak jsme jeli na Mare Nostrum, kde jsem byla unavená, vyčerpaná. Pak jsme už začali odpočívat. A líbí se mi taky, jakým způsobem vede ladění, protože já pod ním ladím poprvé. V zimní sezoně jsme pořád závodili a nedalo se ladit třeba na mistrovství světa. Teď tedy zažívám první oficiální ladění a je to pro mě zajímavé. Každé tři dny tam máme například 86 procent objemu a rychlých temp. Já mám ráda čísla a mně se tohle moc líbí. Snažím se hodně si hlídat techniku. Teď je to jako na houpačce, jednou se mi plave dobře a podruhé zase nic moc," líčila třicetiletá znakařka.

Účastnice tří olympijských her trávila s tréninkovou skupinou hodně času v zahraničí. Do dějiště šampionátu se přesunula z Turecka.

"Nebyla jsem na to zvyklá. Nevydržím to dlouho, protože je to poměrně náročné. Už jen třeba nic nezapomenout si zabalit do Istanbulu a pak i rovnou na mistrovství světa. A mám i povinnosti doma. Je to zajímavá změna. Jsem ráda, že jsem měla tu možnost si to zažít," komentovala náročný program.

Je ráda, že se šampionát místo původního dějiště v daleké Fukuoce koná v maďarském hlavním městě.

"Bazén v Budapešti mám hodně ráda, takže mě potěšili, když mistrovství přesunuli z Japonska sem. Pro mě jsou to vždycky nové výzvy. Každý rok je něčím jiný, ať už je to v přípravě, nebo v jiných věcech. Jsem závodní typ a jsem ráda, že se mohu porovnávat s těmi nejlepšími," uvedla mnohonásobná česká rekordmanka, která je v maďarské metropoli od pondělka.

První závod ji čeká v neděli, kdy jsou na programu rozplavby a případné semifinále na 100 metrů znak.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články