Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kubová je opět mezi vyvolenými, atmosféru z ISL si bude moci zopakovat

Pozvánku do elitní plavecké společnosti v týmové soutěži International Swimming League (ISL) dostala i ve druhém ročníku znakařka Simona Kubová. Loni v ní měla v barvách týmu DC Trident kvantum skvělých zážitků. Tentokrát se však prestižní liga uskuteční vzhledem k pandemii až v zimě. Na léto zatím Kubová, stejně jako ostatní plavci, nemá kvůli šíření koronaviru naplánované žádné závody.

Simona Kubová na ME v Glasgow
zdroj: PR autor: ČSPS/Martin Vaňo

Nejlepší česká plavkyně minulé sezony byla nadšená z atmosféry premiérového ročníku ISL. Líbil se jí týmový duch i pozitivní přístup manažerky Kaitlin Sandenové. V závěru roku by si to mohla zopakovat. "Dostala jsem nabídku i do dalšího ročníku, takže motivaci na zimu mám," uvedla. Na prosinec je zatím naplánováno také MS v krátkém bazénu v Abú Zabí.

Obnovený plavecký trénink v nedávno zpřístupněném venkovním bazénu v Praze-Podolí by si ale mohla závodem okořenit už dříve, i když jen na dálku. "Kontaktovala mě Kira Toussaintová z Holandska, aktuální mistryně Evropy na 50 a 100 metrů znak, že bychom mohly s více znakařkami Evropy uspořádat závod 'na dálku'. Ve stejný den a čas bychom si daly nějaký závod, to je fajn zpestření," pokračovala osmadvacetiletá plavkyně.

Po více než měsíční přípravě na suchu, kterou si vynutilo uzavření bazénů kvůli omezení šíření koronaviru, si nyní dva týdny znovu zvyká na vodu. "Není to nic příjemného po delší době zase trénovat, ale máme spíš 'udržovačku', takže to jde zvládnout," svěřila se Kubová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články