Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kubová: Do bazénu se těším, ale nevím, zda bude na co trénovat

Čeští špičkoví plavci mohou znovu do bazénů. Úpravu opatření proti pandemii koronaviru si pochvaluje znakařka Simona Kubová, která od středy může začít trénovat ve venkovním bazénu v Praze-Podolí. Její závodní budoucnost ale zůstává nejistá.

Simona Kubová na ME v Glasgow
zdroj: PR autor: ČSPS/Martin Vaňo

Nejlepší česká plavkyně loňského roku se udržovala v kondici běháním a různými speciálními cvičeními. Otevření podolského bazénu pro reprezentanty ji povzbudilo. "Moc se těším, bude fajn zase začít trénovat. I když ty začátky jsou vždycky hodně těžké. Já ale doufám, že jsem z kondice příliš neztratila," uvedla.

Problém je, že stejně jako ostatní sportovci nemůže mít v současné hektické době jasnou představu, na co se připravuje. "Nevíme, kdy budeme mít první závody, jestli bude srpnové mistrovství Evropy. Nevíme, jestli se do tréninku zase naplno opřít, nebo se jen tak udržovat," přemítala.

Čáru přes rozpočet udělalo osmadvacetileté plavkyni odložení olympijských her v Tokiu na rok 2021. Původně totiž zvažovala, že by po letošní olympiádě kariéru ukončila. A nyní si pořád není jistá, co dál.

"Ještě nemám úplně jasno. Trochu se peru s motivací. Všechno se asi bude odvíjet od toho, jak se budou závody a celkově situace kolem koronaviru vyvíjet dál. Protože se může stát, že i příští rok olympijské hry zruší. Zatím to nikdo neví a všichni se bojí dělat nějaké závěry, takže i já se svým závěrem musím počkat," svěřila se chomutovská závodnice.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavci se dočkali bazénu, fotbalisté znovu trénují na trávě

Trénink kombinuje s fyzioterapeutickou praxí a ani v uplynulých týdnech to nebylo jinak. "Pracujeme sice v omezeném režimu, kdy jsme asi prvních deset dní po vyhlášení nouzového stavu měli zavřeno, ale teď už se vše pomalu vrací k normálu. Pacientů máme stále dost," dodala Kubová.

Reprezentační plavci budou moci trénovat po jednom v každé dráze. Při dvouhodinovém okně musejí absolvovat trénink a opustit areál, aby se nepotkávali s další skupinou. Zázemí pro ně zůstane uzavřené. Vedle plavců bude bazén v Podolí k dispozici také pro triatlonisty a moderní pětibojaře. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články