Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kubová a Franta byli v podolském bazénu nejrychlejší a vedou Corona Cup

První den plaveckého Corona Cupu v Praze opanovali Simona Kubová a Tomáš Franta. V nezvyklém formátu svazového mítinku si v bazénu v Podolí vyzkoušeli všechny plavecké způsoby a po bodovém součtu šesti disciplín vedou průběžné pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
První den plaveckého Corona Cupu ovládli Kubová a Franta

Nejlepší česká plavkyně loňského roku Kubová si jednoznačně podmanila znakařskou stovku, kde zvítězila s převahou více než čtyř sekund. Další prvenství přidala na poloviční trati a na kraulové padesátce. Před druhou Kristýnou Horskou má náskok 203 bodů.

Její chomutovský oddílový kolega Franta rovněž vyhrál obě znakařské tratě, na něž se specializuje, a po prvním dnu vede o 88 bodů před brněnským prsařem Filipem Chrápavým. Třetí je juniorský mistr světa Jan Čejka.

V Podolí se bude v neděli závodit od 9:00. Na programu budou zbývající disciplíny 100 metrů volný způsob, 50 metrů motýlek a polohový závod na 200 metrů.

Kubová a další reprezentanti mohou po koronavirové pauze už dva měsíce trénovat v bazénu. Po Podolí se díky uvolňování vládních opatření otevřely i další bazény a tréninkové podmínky se vracejí k normálu. Plavci nicméně přišli o všechny velké akce včetně domácího šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články