Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kraulařka Seemanová si na ME doplavala v českém rekordu pro čtvrté místo

Barbora Seemanová skončila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu čtvrtá na stovce v českém rekordu 52,23 sekundy. Vlastní maximum z International Swimming League v Neapoli zlepšila o osm setin, ale od medaile ji dělily tři desetiny. Tu bronzovou získala Marrit Steenbergenová časem 51,92.

V polovině trati obracela Seemanová jako třetí, ale pozici na stupních vítězů neudržela. Vedle Steenbergenové byla před ní ještě vítězná Švédka Sarah Sjöströmová (51,26) a stříbrná Polka Katarzyna Wasicková (51,58). Jednadvacetiletá česká kraulařka se výrazně zlepšila od předloňského ME v krátkém bazénu, kde skončila na této trati desátá. Její hlavní disciplínou je dvoustovka, na níž bude hájit pozici evropské šampionky z dlouhého bazénu. Ta na šampionátu v Kazani začíná v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
České plavkyně skončily těsně bez medailí

Naději na medaili bude mít dnes ještě Kristýna Horská na 200 metrů prsa. Finále čeká také motýlkáře Sebastiana Luňáka a Ondřeje Gemova. Další čeští plavci závodí v semifinále. Jako první z nich startovala znakařka Simona Kubová, která na stovce postoupila do finále z pátého místa časem 57,36 sekundy, což je její nejlepší letošní výkon. Česká rekordmanka si na třetí a poslední pokus zajistila na tomto šampionátu finále a může navázat na pátá místa na stovce z let 2017 a 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články