Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Knedla se zapsal do historie českého plavání, z juniorského MS v Limě si odveze bronz

Skvělého výsledku dosáhl na juniorském mistrovství světa v plavání v Limě sedmnáctiletý znakař Miroslav Knedla. V závodě na 100 metrů si totiž v osobním rekordu 55,08 sekundy doplaval pro bronz. Nestačil jen na vítězného Poláka Ksaweryho Masiuka (52,91) a Jihoafričana Pietera Coetzeho (52,99).

Miroslav Knedla
zdroj: facebook.com/Mira Knedla

Zlínský plavec se po dvou pátých místech z červencového mistrovství Evropy stal teprve čtvrtým českým medailistou v historii světového šampionátu juniorů. Cenný kov v této kategorii dosud získali jen kraulař Jan Micka (dvě stříbra a bronz), motýlkářka Lucie Svěcená (bronz) a jako jediný šampion Jan Čejka, který v roce 2019 v Budapešti ovládl znakařskou padesátku.

V peruánské metropoli se ve finále prsařské padesátky na pět setin přiblížila k bronzu Jana Přibylová. Knedlova oddílová kolegyně časem 32,01 obsadila páté místo, titul putoval opět do Polska zásluhou Karoliny Piechowiczové (31,55). Sedmnáctiletá česká plavkyně si v semifinále vylepšila osobní maximum na 31,88, které by jí ve finále na třetí místo stačilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články