Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Knedla přidal na juniorském MS další plavecký bronz

Miroslav Knedla skončil na juniorském mistrovství světa plavců v Limě třetí na 50 m znak a získal na šampionátu druhý bronz po medailovém úspěchu na dvojnásobné trati. Česká výprava si tak v peruánské metropoli připsala třetí cenný kov, stříbro slavil Daniel Gracík na motýlkářské stovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Knedla získal na MSJ druhý bronz, tentokrát na 50 m znak

Gracíka navíc čeká další finálový start na 50 m motýlek, do něhož půjde opět s medailovými ambicemi. Semifinále vyhrál časem 23,53, kterým vyrovnal český seniorský rekord Jana Šefla. Ve finále poplave i druhý český reprezentant Tobias Kern, který postoupil osmým časem.

Tři juniorské světové medaile přivezli čeští plavci naposledy před devíti lety, kdy se o dva cenné kovy postaral Jan Micka a další přidala Lucie Svěcená. Před třemi lety na posledním šampionátu v Budapešti vybojoval Jan Čejka titul na znakařské padesátce.

Na stejné trati nyní v Limě září Knedla, který v semifinále i finále útočil na Čejkův český rekord (25:08), ten ale nakonec odolal. Zlínský plavec ve finále dohmátl v čase 25:18, zlato získal stejně jako na stovce Polák Ksawery Masiuk.

Další finálovou účast má za sebou i Jana Přibylová na prsařské stovce. V polovině obracela na třetím místě, v závěru jí však došly síly a po pátém místu z poloviční trati skončila tentokrát osmá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články