Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Juniorský medailista Micka: Žene mě vůle být nejlepší

Praha – Takový talent české plavání opravdu dlouho nemělo. Plavec Jan Micka se v poslední době blýskl zejména na dvou vrcholných juniorských akcích. Na mistrovství Evropy bral tři medaile, stejně tak na světovém šampionátu, odkud si odvezl dvakrát stříbro a bronz. "Není jednoduché se stále zlepšovat," říká, přesto už v osmnácti letech překonává letité české rekordy.

Sport
zdroj: ČT4

Micka si už připsal start na olympiádě v Londýně a postupně se stává velkou nadějí pro nadcházející letní olympijské hry v Riu de Janeiru. Zatím nejlepším českým plavcem na olympiádě byl Daniel Málek, který vybojoval v Sydney dvě pátá místa. Micka tedy má koho překonávat.

Sám se nechce označovat za přírodního talenta, mezi elitu se vypracovává zejména poctivou dřinou. "Ani fyzická výhoda to nebude. Spíše píle, sebevědomí a vůle být nejlepší," přiznává český kraulař.

Na uplynulém mistrovství světa byl jeho největším soupeřem Australan Horton Mackenzie. "Byl neuvěřitelný kus přede mnou. Například na patnáctistovce mě porazil o plných jedenáct vteřin. Australané měli dlouhé tratě vždy silné, máme co dohánět. Doufám, že se mi ho podaří během dvou let stáhnout."


Je nám líto, video expirovalo.
Český plavecký talent Micka ve Studiu 6
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články