Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Horská věří, že problémy už má za sebou. Už mě nemůže nic překvapit, říká před ME

Už ve čtvrtek začne v Římě evropský plavecký šampionát a Kristýna Horská bude znovu při tom. Česká plavkyně věří, že se nebudou opakovat zdravotní problémy, které ji postihly před posledním závodem na červnovém MS. Tam odjela necelé dva měsíce po operaci srdce, kterou v dubnu podstoupila kvůli arytmii.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ME se představí 16 českých plavců, chybí nemocná Seemanová

V Budapešti před semifinále na 200 metrů prsa ve svolavatelně cítila nepříjemný tlak u srdce. Ovlivnilo to její závod, protože se bála, jestli vůbec bude schopná doplavat. "Byl to tehdy první závod na krev od té operace," připomněla její trenérka Petra Škábová.

Horská se v té době potýkala i s virózou, takže odjela domů se doléčit. Pár dní z toho byla špatná, pak to ale nechala být a až s odstupem času se spojila se svým psychologem. "Dokázala jsem lépe popsat své pocity, protože se mi to v té hlavě urovnalo," uvedla česká prsařka a polohovkářka.

Pár dní strávila u moře, kde trénovala jen individuálně, a do bazénu se vrátila plná energie. Věří, že ji situace z Budapešti posílila. "Dostala jsem se do hodně nekomfortní zóny, přesto jsem do toho závodu nastoupila a probojovala jsem se tím. Myslím, že už mě nemůže nic překvapit," uvedla.

S psychologem ale pro jistotu probírala i variantu, jak se má zachovat v případě obdobných pocitů. "Něco málo mi poradil, ale jde o to srovnat si to v té hlavě. Věřím tomu, že se to teď nestane, a pokud ano, tak mám první pomoc, kterou mám dělat," poznamenala.

V Římě poplave závody na 100 a 200 metrů prsa a krátkou polohovku. "Cítím se dobře na obě dvoustovky, ta stovka je doplňková, abych se rozjela a vyzkoušela si bazén. Hrozně ráda bych se přiblížila osobákům. Pokud se mi podaří alespoň jedno finále, tak budu spokojená," řekla.

Římský bazén v areálu Foro Italico zná z mítinků, které se zde v červnu konají. "Ten bazén je strašně pěkný, byla tam vždycky strašně dobrá atmosféra. Jediná nevýhoda bylo to teplo. Ale tím, že máme slíbené přístřešky, tak věřím, že to bude lepší," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články