Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Horská po vynechaném finále ovládla rozplavbu dvoustovky a zajistila si semifinále

Kristýna Horská postoupila z prvního místa do semifinále závodu na 200 metrů prsa. Na evropském šampionátu v Bělehradě zaplavala jako jediná čas pod 2:28. Daryna Nabojčenková, která se účastnila rozplaveb na stovce motýlek, vypadla.

Kristýna Horská
zdroj: Reuters autor: Novak Djurovic

Horská v zájmu dvoustovky, která je její hlavní tratí, vynechala finále na 100 metrů prsa, kam se kvalifikovala. Bronzová medailistka z loňského ME v krátkém bazénu byla v rozplavbách suverénní v čase 2:27,45 minuty a od vlastního českého rekordu ji dělily více než tři sekundy. Olympijský limit, pro nějž si na ME přijela, má hodnotu 2:23,91. Další vystoupení na dvoustovce čeká Horskou ve večerním semifinále.

Nabojčenková si na 100 metrů motýlek vylepšila osobní rekord skoro o sekundu a půl na 1:01,26, ale stačilo to jen na 23. místo. Pro postup do semifinále by potřebovala zaplavat pod minutu.

Ve večerním programu budou vedle semifinalistky Horské závodit také ve finále Barbora Seemanová na 200 metrů volný způsob a Daniel Gracík na 100 metrů motýlek. Oba budou útočit na svou druhou medaili na tomto evropském šampionátu. Gracík bude útočit také olympijský limit, který mu v semifinále nevyšel o setinu sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články