Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gracík získal v Limě stříbro i na padesátce, navíc se blýskl v seniorském rekordu

Motýlkář Daniel Gracík vybojoval na juniorském mistrovství světa druhou stříbrnou medaili. Po úspěchu na stovce dohmátl v Limě druhý i na poloviční trati a jeho jediným přemožitelem byl opět Portugalec Diogo Ribeiro, který vytvořil juniorský světový rekord časem 22,96 sekundy. Sedmnáctiletý Gracík byl přesně o půl sekundy pomalejší a výkonem 23,46 stanovil nové národní maximum mezi seniory. O sedm setin vymazal z čela českých historických tabulek dubnový výkon Jana Šefla.

Je nám líto, video expirovalo.
Motýlkář Gracík získal na MSJ stříbro i na padesátce

Gracík už v semifinále Šeflův čas z Eindhovenu vyrovnal a do bojů o medaile postoupil z prvního místa. V rozplavbách byl předtím druhý za Ribeirem. Ziskem dvou medailí navázal pardubický talent na červencové vystoupení z juniorského mistrovství Evropy v Rumunsku, kde vyhrál stovku a na padesátce byl druhý za Dánem Casperem Puggardem. Ten se musel v Limě spokojit s druhým bronzem, Gracík jej za sebou nechal o celou půlsekundu.

Spolu s dvěma bronzy znakaře Miroslava Knedly získala česká výprava v peruánské metropoli už čtyři medaile a i podle jejich hodnoty vyrovnala dosud nejlepší šampionát z roku 2013 v Dubaji. Tam kraulař Jan Micka získal dvě stříbra a bronz a třetí místo přidala motýlkářka Lucie Svěcená. Jedinou další medaili získal v historii znakař Jan Čejka, který se v roce 2019 v Budapešti stal na padesátce prvním českým juniorským mistrem světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články