Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvojnásobná radost pro Petráčka. Na MS v Londýně si doplaval pro stříbro a místo v Tokiu

S dvojnásobným úspěchem se z mistrovství světa v Londýně vrátil handicapovaný plavec Arnošt Petráček. Na trati 50 metrů znak, na níž se stal v Riu de Janeiro paralympijským vítězem, si doplaval pro stříbro. Osmadvacetiletý písecký rodák tím zároveň pro Česko získal účastnické místo na paralympiádě v Tokiu 2020.

Arnošt Petráček
zdroj: ČTK/PA/ autor: Steven Paston

Petráček ve čtvrtečním finále nestačil pouze na Novozélanďana Leslieho Camerona, jenž vyhrál v novém oceánském rekordu 42,13. Český reprezentant skončil druhý v čase 43,48 a o čtyři setiny sekundy porazil Rusa Romana Ždanova, který v dopolední rozplavbě zaplaval světový rekord 41,50 sekundy.

"Vydal jsem ze sebe maximum. Závod jsem si užil jak rozplavbu, tak i finále. Bylo to super," pochvaloval si nový vicemistr světa na 50 m znak S4 po návratu do Prahy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Petráček se vrátil z Londýna se stříbrem a místem pro paralympiádu

Stříbro ale znamenalo pohoršení oproti paralympiádě v Riu i minulému mistrovství světa, kde vždy bral zlato. Přesto má pro Petráčka velkou hodnotu. Po reklasifikaci handicapovaných plavců českému reprezentantovi značně narostla konkurence.

"Spadli tam někteří z vyšší třídy S5 a zpět jsou po odvolání suspendace Rusové, takže to bylo hodně těžké," dodal jeho trenér Jan Nevrkla.

Petráčka zároveň může těšit, že si vyplaval místo pro paralympiádu v Tokiu, kde bude obhajovat první místo. "Bude to náročná příprava, která bude trvat rok," uznal.

Světový šampionát trvá v Londýně do neděle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články