Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do finále nedoplavala ani Závadová, skončila na 21. místě

Jednadvacáté místo obsadila v polohovém závodě na 400 m Barbora Závadová v čase 4:48,93. Na MS tak zůstala více než pět sekund za svým letošním maximem a ani ve své hlavní disciplíně na šampionátu nemohla pomýšlet na účast ve finále nebo na olympijský limit.

Barbora Závadová
zdroj: ČTk autor: Stejskal Ivo

Do finále se tak v korejském bazénu nedostal z české výpravy nikdo, což se stalo naposledy v roce 2009 v Římě. Nejblíže k němu měly Simona Kubová na 100 m znak a Barbora Seemanová na 200 m volný způsob, obě vybojovaly deváté místo.

Šestadvacetiletá Závadová před čtyřmi lety získala v Kwangdžu univerziádní stříbro a ve stejném roce na mistrovství světa v Kazani obsadila páté místo. K českému rekordu 4:35,60 se však od té doby nepřiblížila a na dalších šampionátech už končila v rozplavbách.

"Nepřijela jsem v top formě. Na vrcholné akci se mi vždycky povedl aspoň jeden závod, teď ani jeden. Je to pro mě poslední varování," zhodnotila nejzkušenější česká plavkyně svou účast v rozhovoru pro deník Sport.

Naznačila, že uvažuje o změně tréninkové skupiny i způsobu tréninku, i když v Austrálii, kde se dlouhodobě připravuje, chce zůstat. "Dříve jsem naplavala hodně kilometrů, v Austrálii se jde hodně do rychlosti a to mi moc nesedí. Chybí mi vytrvalost," řekla Závadová. Na tu se chce na podzim zaměřit s cílem splnit limit pro olympijské hry v Tokiu.

Z prvního místa postoupila do finále Maďarka Katinka Hosszúová v čase 4:35,40. Nejvšestrannější plavkyně současnosti bude mít odpoledne šanci vylepšit svou sbírku osmi zlatých z mistrovství světa. Od roku 2013 v polohovém závodě na světovém šampionátu nenašla přemožitelku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články