Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do Česka dlouhé měsíce nemůže. Závadová se proto o limit pokusí v Austrálii

V Česku už nebyla dva roky a její čekání na návštěvu doma neustále oddaluje koronavirus. Plavkyně Barbora Závadová se proto nemůže zúčastnit mistrovství Evropy, které bude v květnu v Budapešti, a o olympijský limit pokusí při mezinárodních závodech v Sydney. Česká polohovkářka se v Austrálii připravuje dlouhodobě.

"Jelikož Austrálie má pořád uzavřené hranice, v případě odletu domů bych se nemohla vrátit zpět. A momentálně tady mám trenéra, školu a práci, nic z toho se mi zrovna dvakrát nechce opustit. V květnu máme tady Sydney International Meet, takže na tyto závody se budu připravovat," uvedla pátá žena mistrovství světa 2015 v Kazani.

Na předloňském mistrovství světa v Koreji skončila v polohovém závodě na 400 metrů, což je její hlavní disciplína, jednadvacátá v čase 4:48,93. To bylo daleko za áčkovým olympijským limitem FINA, který má hodnotu 4:38,53.

V Sunshine Coast trénuje pod Michaelem Sagem ve skupině plavců od sedmnácti let. Ve svých osmadvaceti letech je tam nejstarší. "Občas mi říkají 'mama B', ale to mi nevadí. Mám svou tréninkovou skupinu hrozně ráda. Ráda jsem se ujala toho být jejich lídrem. S trenérem jsme si sedli nejen z tréninkového hlediska, ale také lidsky. Mám v plánu zůstat v klubu i po skončení kariéry," řekla ostravská rodačka.

Teď už může trénovat naplno na rozdíl od loňska, kdy byl klubový bazén téměř tři měsíce uzavřený. Musela dodržovat i další omezení, do srpna nesměla cestovat dále než 50 kilometrů, do října byla vzdálenost omezená na 200 kilometrů od bydliště.

"Dodnes máme takzvaný covid check in, takže pokaždé, když jdeme do restaurace, kavárny, kina, tak se musíme zaregistrovat, aby trasování pozitivních případů bylo jednodušší," doplnila k aktuální situaci u protinožců.

Kvůli koronaviru už dlouho nebyla v rodném Česku. "S rodinou jsem se viděla v loňském roce, kdy mě přijeli navštívit. Ale v Česku jsem byla naposledy dva roky zpět a jen na dva týdny, což bylo hodně málo... Tahle otázka je pro mě hodně citlivá, protože domov mi chybí a nevím, kdy se tam normálně podívám," svěřila se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články