Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další dva postupy. Prsařka Horská a motýlkářka Nabojčenková jsou v semifinále plaveckého ME

Česká reprezentace v plavání má další dvě zástupkyně v semifinále mistrovství Evropy. Kristýna Horská uspěla v závodě na 100 metrů prsa, Daryna Nabojčenková zase na 50 metrů motýlek. Do večerního programu se naopak neprobojoval Michal Judickij na 800 metrů volný způsob, kde se postupovalo přímo do finále.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Horská a Nabojčenková postoupily do semifinále na plaveckém ME

Horská chce na šampionátu v Bělehradě především atakovat olympijský limit na prsařské dvoustovce. Na poloviční distanci si hned v rozplavbě vylepšila čtyři roky starý osobní rekord na 1:08,25 minuty a s přehledem se dostala do semifinále.

Složitější pozici v boji o postup měla na sprinterské padesátce motýlkářka Nabojčenková. Výkonem 26,75 sekundy zůstala téměř šest desetin za svým českým rekordem, ale na dělené 15. příčce se v redukovaném pořadí kvalifikovala jako čtvrtá až pátá nad čarou.

Judickij výkonem 8:16,66 minuty na kraulařské osmistovce zůstal více než tři sekundy za svým osobním rekordem a obsadil 17. příčku. Na finále bylo potřeba plavat o více než dvacet sekund rychleji.

Večerní program na ME v Bělehradě začne v 18:30. Kromě čerstvých semifinalistek Horské a Nabojčenkové se v něm představí také kraulařky Barbora Seemanová a Barbora Janíčková ve finále stovky a Daniel Gracík ve finále závodu na 50 metrů motýlek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články