Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chceme atakovat české rekordy, shodli se před Kazaní Micka, Baumrtová a Závadová

Praha - V Kazani odstartoval 16. světový šampionát v plaveckých sportech. Na své vrcholné disciplíny se těší i Jan Micka, Barbora Závadová a Simona Baumrtová. Byť nemají úplně nejvyšší ambice, rádi by překonali tuzemské plavecké rekordy.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MS v Kazani chtějí čeští plavci překonávat národní rekordy

Šampionát, který odstartoval 24. července a končí 9. srpna, bude vrcholem sezony i pro Jana Micku. "Pro mě bude prioritou, abych si zaplaval nové osobní rekordy a případně bojoval o finále," říká Micka.

Podobně mluví i Závadová, která už Kazaň zná. "Před dvěma lety jsme tam byli na univerziádě. Ale plavali jsme v klasickém bazénu. Bazén, kde se bude konat mistrovství, bude na fotbalovém stadionu," upozorňuje na arénu, která bude pro potřeby plavání upravená přepažením v půli. V obou částech bude jeden padesátimetrový bazén. Kapacita bude 11 tisíc diváků.

"Chtěla bych konečně zlomit český rekord na 400 metrů polohového závodu, to už se mi pár let nepovedlo. Podobně se pokusit o dobrý výsledek u dvoustovky. Nevím, co z toho bude, holky budou před Riem dobře připravené, ale chtěla bych se pokusit o finále," naznačuje cíle Závadová.

Baumrtová se těší na atmosféru. "Je rok před olympiádou, všichni se stoprocentně připraví. Já se na ty závody moc těším, je skvělé sledovat nejlepší plavce, jak lámou světové rekordy," říká Baumrtová. "Pokusím se zaplavat, co nejlépe budu moct. A chtěla bych si zase po dlouhé době udělat radost v podobě českého rekordu," říká.

"Další sezona se bude odvíjet od toho, jak se zadaří na mistrovství. Já jsem v březnu udělala chybu, že jsem hodně trénovala a neodpočívala, takže se únava hodně posčítala. Na podzim a v zimě bych ale chtěla naplavat více kilometrů a pak se postupně připravovat více do rychlosti," popisuje přípravu na Rio.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články