Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští plavci se před MS v Melbourne těší na teplo a fanoušky. Atmosféra bude skvělá, věří Horská

Čeští plavci se před mistrovstvím světa v krátkém bazénu těší na teplo a australské fanoušky. Šampionát začne 13. prosince, ale drtivá většina výpravy na něj odletí už v pátek, aby se v dějišti aklimatizovala. Posledním výkonnostním testem pro reprezentanty bylo na konci minulého týdne mistrovství republiky v Plzni.

Cesta do Austrálie české výpravě zabere více než den, do Austrálie dorazí v noci ze soboty na neděli tamního času. "Začneme trénovat v neděli odpoledne. Na tomto místě budeme až do 10. prosince. Máme dvoufázové tréninky dvě hodiny ráno a dvě hodiny odpoledne s nějakými volny," řekla trenérka Petra Škábová, která má pro tuto vrcholnou akci reprezentaci na starosti. Závěrečný kemp budou mít čeští plavci přímo v Melbourne. Jen v jiné části, než pak bude šampionát.

V neděli 4. prosince se k týmu připojí znakařka Simona Kubová, která aktuálně trénuje v Hongkongu. Až 8. prosince vyrazí do Melbourne kraulařka Barbora Seemanová, pro kterou to bude první letošní vrcholná akce. "Hlavní je, že mi drží zdraví. Jsem zdravá a připravená závodit," vzkázala plavkyně, kterou zdravotní problémy připravily o letošní světový i evropský šampionát v dlouhém bazénu.

S výjimkou Jana Šefla nikdo z plavců, kteří se chystají na MS, ještě v Austrálii nebyl. "Těším se na to teplo. Myslím, že tam bude skvělá atmosféra," řekla Kristýna Horská, kterou čekají prsařské tratě i polohový závod na 200 metrů.

Má informace, že finálové bloky už jsou vyprodané. V Melbourne tak může být podobná atmosféra jako na jaře a v létě na MS a ME v Budapešti a Římě, což jsou rovněž plavecké bašty. V Austrálii je plavání sportem číslo jedna. "Je to strašně skvělý pocit, když člověk nastupuje na start a stadion mu fandí," vzpomínala Horská na své zážitky z dřívějších letošních šampionátů.

Znakař Tomáš Franta poletí na MS po zranění, které utrpěl na začátku listopadu při Světovém poháru v Indianapolis. "Při tréninku jsem procházel kolem bazénu a zakopl jsem o konstrukci, nalomil jsem si prostředníček na pravé noze," uvedl. Nejdříve netušil, že bude úraz tak vážný. Trénink dokončil a nohu večer ledoval.

Na mistrovství světa bude závodit deset českých plavců. Vedle individuálních startů je čekají i štafety, jejichž přesný program bude jasný až v dějišti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články