Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bronzovou Baumrtovou čekalo velké přivítání na pražském letišti

Praha – Zpět z istanbulského plaveckého mistrovství světa je česká výprava v čele se Simonou Baumrtovou. Největší česká plavecká hvězda po dlouhých devíti letech pro naše bazénové plavání vybojovala medaili ze světového šampionátu. Na letišti ji vítali fanoušci i známí.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzovou Baumrtovou čekalo velké přivítaní na pražském letišti

"Před třemi týdny jsem se vracela z mistrovství Evropy, kde jsem zažila nejlepší závody kariéry. Teď se to zase vystupňovalo, ještě lepší závody kariéry. Toho štěstí je nějak moc najednou a je to super pocit," zářila Baumrtová na pražském letišti. V Turecku Baumrtová získala pro české plavání první medaili z mistrovství světa po devíti letech. "Je pěkná," dívala se na cenný kov ve tvaru kapky. "Jen ta stužka je taková pohřební," utrousila s úsměvem. A bavila se také nad dortem ve tvaru bazénu, v němž plave znak, který za úspěchy dostala.   

Prožila snovou sezonu, která ji katapultovala mezi elitu. Má pět bronzových medailí a jedno stříbro. "Jak bych to zhodnotila? Super, bezva, bomba, cool," vyhrkla. Přitom její sezonu odstartovaly příušnice a dvě angíny. "Nakonec to asi bylo k něčemu dobré," myslela si. Oproti loňské sezoně se na stovce, na níž získala medaili, zlepšila o sekundu. "Tak snad to nebyl můj vrchol kariéry," věří.

Měla před sezonou jediný cíl, dostat se na olympiádu. Pak přitvrdila. "Kdyby mi někdo na začátku roku řekl, že budu mít medaili z mistrovství světa, tak mu řeknu, že je blb," usmála se. I proto si nyní bude dávat vyšší cíle, příští rok je MS v dlouhém bazénu. "Musím, chci tam do finále," prohlásila Baumrtová. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články