Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bernardovou čeká v Riu pátá olympiáda, ráda by konečně do finále

Brno - Po vydařené kvalifikaci cítí synchronizované plavkyně Soňa Bernardová a Alžběta Dufková naději na postup do olympijského finále v Riu de Janeiro. Čtyřicetiletá právnička Bernardová bude v srpnu v Brazílii startovat na páté olympiádě. Zatím vždy skončila se svými partnerkami před branami finálového závodu, kam ze základní části soutěže postupuje dvanáct dvojic.

Brněnské závodnice by rády uspěly i na olympiádě v Riu de Janeiru
zdroj: ČT Brno

S Dufkovou plave od olympijských her v Pekingu, kde skončily osmnácté. V Londýně byly čtrnácté a na loňském mistrovství světa v Kazani obsadily patnáctou příčku. V kvalifikaci o postup do Ria vybojovaly deváté místo, při absenci nejlepších dvojic z Ruska, Číny, Ukrajiny a Japonska jim tak svitla naděje na prolomení finálové bariéry.

"Nové sestavy s vyšší náročností jsme zaplavaly bez chyb. Rozhodčí nás za to také bodově ocenili. Mohly jsme dopadnout ještě lépe. Ale doplatily jsme na to, že jsme startovaly jako druhé. A podle nás teprve nasazovali známky. Takže jsme ještě o nějaké desetinky přišly. Těsně před námi byly Švýcarky a Američanky," uvedla Dufková.

Je nám líto, video expirovalo.
Akvabely Bernardová s Dufkovou cítí naději na olympijské finále

Kvalifikace se už plavala v bazénu, kde se bude za pět měsíců bojovat o olympijské medaile. "Původně jsme dostaly informace, že se ještě uskuteční v jiném plaveckém centru. Nakonec bylo všechno jinak. Jsme rády, že jsme si mohly prostředí vyzkoušet. Závodily jsme v bazénu, kdy se uskuteční i soutěže ve skocích do vody. Plavci budou mít své závody v jiném bazénu," dodala Dufková.

Za dva měsíce čeká akvabely mistrovství Evropy v olympijském bazénu v Londýně. "Máme motivaci porazit na tomto šampionátu Švýcarky. Bude to ještě těžký boj, cesta není uzavřená. V olympijském roce se snaží všichni zlepšit. Naše cesta, kterou jsme se vydaly, se ukazuje jako dobrá," tvrdí Bernardová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články