Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Baumrtová se Svěcenou vylepšily rekordní časy

Plzeň – Další dva české rekordy padly na domácím plaveckém šampionátu v krátkém bazénu v Plzni, postaraly se o ně Simona Baumrtová a Lucie Svěcená. Baumrtová se ocitla v čele domácích tabulek i v polohovém závodu na 200 metrů, Svěcená zlepšila vlastní maximum na motýlkářské stovce. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na plaveckém MČR se posouvaly rekordy

Baumrtová už dosáhla na rekord ve čtvrtek, kdy jako první Češka v historii zvládla pod minutu polohový závod na 100 metrů (59,82) a vlastní nejlepší výkon vylepšila o 81 setin. Tentkrát na dvojnásobné trati dohmátla v času 2:08,61 minuty, čímž zlepšila dosavadní nejlepší čas Barbory Závadové 2:09,34 z loňského roku. Na šampionátu v Plzni Baumrtová vynechává své nejsilnější znakařské tratě.

Šestnáctiletý talent Svěcená kralovala své trati v času 58,46 sekundy, čímž oproti loňskému maximu zrychlila o 21 setin. Ve čtvrtek se postaral o čtvrtý dosavadní rekordní zápis na šampionátu Jan Micka na 1500 metrů volný způsob (14:44,34). Domácí šampionát v Plzni je poslední možností splnit limity na mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které se koná v polovině prosince v dánském Herningu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články