Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baumrtová přidala k bronzu sedmé místo na dvoustovce

Istanbul - Po bronzu v závodu na 100 metrů znak obsadila česká plavkyně Simona Baumrtová na mistrovství světa v krátkém bazénu v Istanbulu sedmé místo na dvojnásobné trati. Ve finále dohmátla v čase 2:05,49 a za vítěznou Ukrajinkou Darynou Zevinovou zaostala o 3,25 sekundy. K medaili Baumrtové chybělo 1,34 sekundy.

Simona Baumrtová
zdroj: Isifa/EPA

Ryan Lochte se jako první muž dostal na polohové dvoustovce pod hranici jedné minuty a 50 sekund. Svůj předloňský světový rekord vylepšil o 45 setin a posunul ho na hodnotu 1:49,63. Osmadvacetiletý Američan vyhrál finále s více než třívteřinovým náskokem a v Istanbulu získal čtvrté zlato. Celkem má Lochte z MS v pětadvacetimetrovém bazénu už osmnáctý titul.

Baumrtová za vlastním českým rekordem z ME v Chartres zaostala o 2,06 sekundy a tento výkon z nedávného kontinentálního šampionátu, z nějž přivezla jako první Češka čtyři medaile, by v Istanbulu znamenal již osmý bronz v její kariéře. Oproti rozplavbám se jednadvacetiletá chomutovská plavkyně o 11 setin zhoršila.

Přitom svěřenkyně svého otce Tomáše začala velmi dobře. Měla sice druhou nejhorší startovní reakci, ale po padesáti metrech byla na druhém místě. Stupně vítězů ještě držela v polovině závodu, dvě obrátky před cílem ale klesla na páté místo. Sedmá byla i v dopoledních rozplavbách.

Do sobotního finále dnes sedmým časem prošla také prsařka Petra Chocová, která byla sedmá i v rozplavbách na 100 metrů. Časomíra se u jejího jména zastavila na výkonu 1:05,68 minuty, čímž se na 18 setin přiblížila ke svému českému rekordu z ME v Chartres, a poplave druhé finále na MS v kariéře. V tom prvním byla ve čtvrtek na padesátce šestá. Na nejrychlejší Dánku Rikke Möller Pedersenovou ztratila Chocová 1,57 sekundy.

Prsařka Martina Moravčíková dopoledne jako 24. nepostoupila stejně jako Martin Verner (38.) a Tomáš Plevko (40.) na motýlkářské padesátce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články