Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Baumrtová doplavala na evropské dvoustovce pro šesté místo

Debrecín (Maďarsko) – Šestým místem na trati padesát metrů zopakovala znakařka Simona Baumrtová výsledek z dvoustovky v rámci mistrovství Evropy v Debrecínu. Baumrtová startovala na svém třetím finále a jedno z nich dokázala proměnit v bronzovou medaili. V závodě na 100 metrů dohmátla v čase 28,75 sekundy a o 25 setin zaostala za devět let starým českým rekordem Ilony Hlaváčkové.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V pátečním semifinále se Baumrtová přiblížila k národnímu maximu dokonce na sedm setin, v závodě o medaili by jí čas 28,57 stačil na páté místo. Petr Bartůněk ve finále prsařské padesátky obsadil osmé místo. Při triumfu Slovince Damira Dugonjiče (27,32) zopakoval svůj semifinálový čas 27,89.

Na stejné trati žen se Petra Chocová pasovala do role favoritky. Dopoledne vyhrála rozplavbu v českém rekordu 31,38 sekundy, odpoledne byla i nejrychlejší semifinalistkou, byť v čase o šest setin pomalejším. Do nedělního finále prsařského sprintu proklouzla i další česká reprezentantka Martina Moravčíková, jež svedla úspěšný dodatečný souboj o osmé místo s Ukrajinkou Marijou Liverovou, poté co v semifinále dosáhly totožného času.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články