Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Baumrtová a Baďura překonali české rekordy

Debrecín (Maďarsko) - Simona Baumrtová zlepšila na plaveckém mistrovství Evropy hned dvakrát český rekord na 100 metrů znak a semifinálovým výkonem 1:00,88 minuty postoupila ze šestého místa do čtvrtečního finále. Baumrtová už v dopolední rozplavbě zlepšila vlastní dubnové maximum z Chomutova o setinu, v semifinále ubrala dalších 56 setin a poprvé prolomila hranici 61 sekund. Dvacetiletá Baumrtová poplave v Debrecínu podruhé o medaile, v úterý skončila šestá na dvojnásobné trati.

zdroj: ČT sport

O dvě místa horší výsledek si dnes připsala Martina Moravčíková ve finále prsařské stovky. Při triumfu Němky Sarah Poeweové (1:07,65) dosáhla času 1:08,87 a od medaile ji dělilo 92 setin. V úterní rozplavbě byla Moravčíková o pět setin rychlejší.

Vedle Baumrtové se do čela historických národních tabulek dostal i Martin Baďura, tomu však nový rekord na znakařské padesátce k postupu z rozplaveb nestačil. Baďura dohmátl v čase 26,31 sekundy a tři roky starý nejlepší čas Martina Vernera překonal o osm setin.

Postoupit z rozplaveb se naopak podařilo Barboře Závadové a Janu Šeflovi, oba pak ale vypadli v odpoledních semifinále. Závadová útočila na druhou finálovou účast marně, bronzová medailistka z polohové čtyřstovky dosáhla na poloviční trati třináctého času, Jan Šefl na motýlkářské dvoustovce skončil patnáctý. Oba dělily od postupu téměř dvě sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články