Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Apostalonová mezi hvězdami. Česká rekordmanka bude závodit v plavecké lize ISL

V elitní společnosti se ocitne Anika Apostalonová. Česká reprezentantka bude totiž startovat v nové profesionální lize pro nejlepší světové plavce. Držitelka národního rekordu na 50 volný způsob v krátkém bazénu bude v International Swimming League členkou týmu D.C. Trident, jehož barvy budou mimo jiné hájit i americké superstar Katie Ledecká a Natalie Coughlinová, která se vrací k závodům v 36 letech.

Anika Apostalonová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem nadšená, že budu v jednom týmu spolupracovat s nejlepšími plavci a trenéry na světě. Už se nemůžu dočkat," uvedla Apostalonová na Instagramu.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Albuquerque, která má českou matku, začala reprezentovat Česko v loňském roce a startovala na letním mistrovství Evropy i světovém šampionátu v krátkém bazénu.

Seriál ISL začne 4. října v Indianapolis a zavítá do sedmi měst v USA a Evropě. Týmová soutěž má plavání oživit a nalákat atraktivním formátem i obsazením.

Apostalonová bude v elitní společnosti. Ledecká je pětinásobnou olympijskou vítězkou a mnohonásobnou mistryní světa. Coughlinová má dvanáct olympijských medailí včetně tří zlatých a také dlouhou řadu úspěchů z mistrovství světa. Naposledy závodila v roce 2016, loni v říjnu se jí narodila dcera a kariéru oficiálně neukončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články