Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žokej Faltejsek jako první Čech pojede slavný dostih v Cheltenhamu

Cheltenham - Jan Faltejsek pojede jako první český žokej slavný překážkový dostih Zlatý pohár v Cheltenhamu. V pátek vyrazí na trať v sedle Knockara Beaua v pozici druhého největšího outsidera závodu.

Pardubický St. Leger
zdroj: ČT24

Na britských ostrovech tráví Faltejsek zimní překážkovou sezonu pravidelně od roku 2006 a třetím rokem je jediným žokejem, který jezdí irského koně Knockara Beau. Z osmadvaceti startů osmkrát vyhráli a atmosféru cheltenhamského festivalu si zkusili již loni, kdy skončili druzí v dostihu Majordomo Hospitality Handicap Chase na 5 100 metrů.

Kurzy Knockara Beau ve Zlatém poháru se u sázkových kanceláří pohybují od 66:1 po 100:1, hůře na tom je z patnácti přihlášených pouze The Midnight Club. Start dostihu na 5 331 metrů s dotací půl milionu liber je v pátek v 16:20 středoevropského času a favoritem je loňský vítěz Long Run.

Minulý týden si Faltejsek připsal své první letošní vítězství a celkově 35. triumf na Britských ostrovech. V Newcastlu si však také vysloužil i čtyřdenní trest za nadměrné použití bičíku. "Byla to moje hloupost, ale jen jsem se snažil vyhrát," řekl Faltejsek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články