Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Znovu Nizozemci. Baseballisté se ve skupině ME opět utkají s evropskými šampiony

Čeští baseballisté narazí na zářijovém ME stejně jako předloni na úřadující šampiony z Nizozemska. Dnešní los turnaje jim ve skupině D přisoudil za soupeře také Švédsko a vítěze bratislavské kvalifikace, jímž bude Slovensko, Finsko, Irsko, nebo Maďarsko. 

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Šampionát se bude hrát 12. až 19. září v italském regionu Piemonte.

S Nizozemci se Češi potkali ve skupině i předloni v Německu a senzačně je porazili. Stejně tak si poradili se Švédy. "S Holandskem to bude opět velká výzva. Od Švédska nikdy nevím, co očekávat, jejich tým se hodně mění. Ale budeme připraveni a půjdeme vyhrát," řekl kanadský kouč české reprezentace Mike Griffin.

"S Nizozemci jsou vždy výborné zápasy. Musíme v celém turnaji předvést svůj nadstandardní výkon," řekl vnitřní polař reprezentace Jakub Hajtmar.

Ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí první dva týmy do čtvrtfinále. "To bude rozhodující. Věřím v boj o medaile," uvedl předseda České bseballové asociace Petr Ditrich. Česko hraje na ME v elitní A skupině od roku 1997 a nejlépe skončilo čtvrté na domácím šampionátu v roce 2014. Na posledních třech turnajích obsadilo shodně pátou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články