Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Znakařce Baumrtové chybělo do finále ME šest setin sekundy

Budapešť - Jan Šefl ani Simona Baumrtová se na plaveckém mistrovství Evropy v Budapešti do finále neprobojovali. Baumrtové chybělo na 100 metrů prsa k postupu pouhých šest setin sekundy, o něž zaostala za osmým místem, Šefl skončil v semifinále motýlkářské dvoustovky dvanáctý. Ve finále nejdelší kraulařské trati 1500 metrů se schylovalo k velkému překvapení, ale dlouho vedoucí Pal Joensen z Faerských ostrovů nedokázal v závěru odolat zrychlení Francouze Sébastiena Rouaulta.

Baumrtová po sedmé příčce z dvojnásobné trati dnes sahala po dalším postupu do finále ME, ale nestačil jí ani čas 1:01,78, kterým zaostala jen o 22 setin za svým loňským českým rekordem. Šestnáctiletá Nizozemka Sharon Rouwendaalová dohmátla o šest setin dříve a přivlastnila si poslední postupové místo.

Šefl postoupil z rozplaveb motýlkářské dvoustovky devátým časem 1:59,17, ale v odpoledním semifinále jej nedokázal zopakovat. Za finálovou účastí nakonec zaostal o půl sekundy.

V závodu na 200 metrů volný způsob si po stříbru z dvojnásobné trati spravil titulem chuť Paul Biedermann z Německa, který na loňském mistrovství světa předčil i fenomenálního Michaela Phelpse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články