Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Změna plánů. Kvůli olympijské kvalifikaci nemůže Ondra pilovat jen rychlost

Na posledním mistrovství světa získal zlato v lezení na obtížnost, hlavní cíl kvalifikovat se na olympijské hry však nesplnil. Přesto Adam Ondra zbraně neskládá a na tradiční exhibici v Itálii už plánoval, jak bude kvůli tokijskému snu měnit svoji sezonu.

Ondra dobíjel baterie na klasické severoitalské exhibici. Jednoho z nejpopulárnějších lezců světa si nenechalo ujít několik tisíc příznivců.

"Do Trentina na tenhle závod jezdím každoročně. V posledních 12 ročnících jsem chyběl jen jednou a už jako malý jsem si tady vždycky chtěl zazávodit, protože se mi líbila ta atmosféra," vysvětlil.

V jeho myšlenkách však už vibruje další možnost kvalifikace do Tokia. Příležitost bude mít konci listopadu ve Francii. Volných ale bude jen šest míst.

"Moje nejslabší stránka je rozhodně rychlost. Chtěl jsem se věnovat pouze této nejslabší stránce, zkřížilo mi to ale plány tak, že se přípravě musím věnovat komplexně," uvedl Ondra s tím, že na rychlost dojde nejspíš až v zimě.

Ondra se navzdory změnám plánů snaží vidět věc pozitivně. "Do určité míry může být výhoda, že mám další možnost si tenhle kombinační formát vyzkoušet," dodal věčně usměvavý Ondra.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články