Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zlatý Synek: Chtěl bych vyhrát olympiádu

Praha - Ondřej Synek se včera večer po náročné cestě vrátil z veslařského světového šampionátu na Novém Zélandu a hned začal spřádat sportovní plány do budoucna. Dalším cílem bude triumf na olympijských hrách v Londýně, ke kterému se však osmadvacetiletý veslař zatím přímo neupíná. Dobře si uvědomuje, že se na olympiádu musí nejprve příští rok kvalifikovat.

"Úspěch na Novém Zélandu je výsledek desetileté práce a šestiletého cyklu, kdy se věnuji skifu. Vždy jsem byl druhý nebo třetí a stále mi chybělo udělat poslední malý krůček, což se teď podařilo," řekl Synek na tiskové konferenci.

Synek má za sebou životní sezonu, ve které vyhrál všechny závody. Přemožitele nenašel ve třech dílech Světového poháru, na mistrovství Evropy a teď ani na mistrovství světa. "Od prvního závodu mi to přišlo až moc jednoduché. Na začátku jsem se toho až lekl. Pak jsem si ale říkal, proč by to nemohlo vyjít i příště? A podařilo se," usmíval se Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek snove další plány

Ondřej Synek:

"Teď už vím, jak na to. Myslím si, že mě to může posunout ještě k jednomu zlatu z mistrovství světa nebo olympiády."

Přestože si ještě naplno užívá současný životní úspěch, myšlenky už má i na Londýn. "Nezastírám, že bych olympiádu chtěl vyhrát. Nejdříve se ale na ni musím kvalifikovat z příštího mistrovství světa. Musím být do jedenáctého místa. Zatím mám proto v hlavě tenhle cíl, až na ni budu kvalifikovaný, budu řešit olympiádu," řekl stříbrný medailista z Pekingu 2008.

Mistr světa v následujících dnech bude nejvíce potřebovat po náročné cestě spánek. Jenže toho se mu příliš nedostane. Synek v posledních dnech nežije jen veslováním, s přítelkyní Pavlou čekají narození prvního potomka. "Doma je vše v pořádku. Jsem ale stále na drátě, abych mohl přijet," prohlásil Synek, jenž kvůli očekávané události přiletěl ze šampionátu dříve než ostatní reprezentanti. Domů se vydal ještě před koncem MS. "Břicho je veliké. Myslím si, že už to musí každou chvíli být," pousmál se Synek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články