Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlato po dvanácti letech. Sedlmajer na Světových hrách vyhrál slalom na vodních lyžích

Vratislav – Dvanáct let Česká republika čekala na další zlatou medaili ze Světových her. O ukončení černé série se postaral ve Vratislavi Adam Sedlmajer, který ovládl slalom na vodních lyžích. V dodatečné rozjížďce o svém triumfu rozhodl výhrou nad Kanaďanem Stevem Neveuvem.

Adam Sedlmajer
zdroj: Twitter autor: Český olympijský tým

Naposledy se na Světových hrách objevil v roce 2005. Právě tehdy pro Českou republiku poslední zlato vybojoval Patrik Lexa v rybolovné technice. Letos se Adam Sedlmajer na hry vrátil a povedlo se mu ukončit české čekání na nejcennější kov.

Český reprezentant se na výhru pořádně nadřel, jelikož ve finále projel stejný počet branek jak Steve Neveu a o vítězi tak musela rozhodnout dodatečná jízda. V níž si na laně dlouhém 11,25 metru lépe počínal Sedlmajer, který projel čtyři branky, zatímco Kanaďan tři. 

"Každého vítězství si hrozně cením, mám z toho obrovskou radost," prohlásil mistr světa a světový rekordman v kombinaci. Třetí místo obsadil Ital Thomas Degasperi.

Česká republika tak slaví už čtvrtý cenný kov na Světových hrách. Již dříve vybojoval stříbro a bronz ploutvový plavec Jakub Jarolím a ve čtvrtek se k medailistům oficiálně přidá Mašková. Kickboxerka v dnešním semifinále kategorie do 56 kg zdolala světovou jedničku Malgorzatu Dymusovou z Polska a má jisté minimálně stříbro. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní lyžař Sedlmajer na Světových hrách vybojoval zlato

Třetí byl ve středu také orientační běžec Vojtěch Král. Bývalý juniorský mistr světa v orientačním běhu Král nestačil v konkurenci 40 závodníků pouze na Švýcary Matthiase Kyburze a Floriana Howalda. Devětadvacetiletý Čech zaostal za vítězným Kyburzem o minutu a čtvrt, na druhého Howalda ztratil přes půl minuty. Vylepšil tak umístění z úterního sprintu, v němž skončil devátý. Jan Petržela dnes obsadil 17. místo, Tereza Janošíková doběhla 26.

"V hantýrce orientačních běžců to byl pěkný fekál, samé zelené, zarostlé, hrozila ztráta směru, takže zajímavé, ale popral jsem se s tím a vyšlo to," prohlásil Král. "Pár zbytečných myšek v závěru jsem tam udělal, ale je to pro mě novinka, medaili v dospělých ještě nemám. Takže to je pozitivní," dodal Král.

Cenný kov těsně unikl Pavlíně Žižkové, čtvrté v ukázkovém veslování na trenažéru na 2000 metrů. Stejné místo obsadil silový vzpěrač David Lupač, jemuž k bronzu chybělo 66 setin.

Zdroj
http://vratislav2017.olympic.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články