Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlato a bronz jsou doma. Čeští sportovci se vrátili z Olympijského festivalu mládeže

V Sarajevu vybojovali dvě medaile, se kterými v sobotu přistáli v Praze. Nejcennější kov přivezl do Čech tým hokejistů. První medailovou radost na evropských Hrách mládeže udělala české výpravě snowboardistka Marie Kreisingerová, která ve slopestylu získala bronz.

Česká výprava se vrátila z Evropského olympijského festivalu mládeže
zdroj: ČOV/Twitter

"Vůbec jsem to nečekala popravdě, myslela jsem si, že ani nepostoupím do finále. A když jsem to zjistila, tak jsem byla šťastná," řekla bezprostředně po příletu bronzová snowboardistka.

Na její úspěch pak navázal hokejový tým, který připomněl zlatou radost českých hokejistů na turnaji století v Naganu. A u obou úspěchů byl Libor Procházka  před jednadvaceti lety jako obránce, letos jako asistent trenéra.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká výprava přivezla ze Sarajeva dva cenné kovy

"Nějaké speciální rady nám nedával, jenom nám říkal, ať nejsme nervózní na střídačce během finále, protože ta nervozita tam byla dost vidět. A povedlo se to a pomohlo to i k tomu, že jsme vyhráli. Oslavy byly velký, na ledě jsme na sebe naskákali, to bylo něco úžasného," řekl Michal Gut, člen zlatého hokejového týmu.

"Já musím říct, že jsem si to teď neskutečně užil, když jsem na ty kluky koukal, měl jsem krásnej pocit za ně. Protože ty emoce, které z nich číšily, byly neskutečný," řekl na závěr Procházka.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články