Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvě velká pódia. Start domácího SP zastihl orientační běžce ve formě

Vydařený začátek do domácího Světového poháru za sebou mají čeští orientační běžci. V České Lípě skončili v úvodním sprintu na pátém místě Denisa Kosová i Tomáš Křivda. Přímý přenos sprinterských štafet sledujte ve čtvrtek od 16:55 na ČT sport Plus.

Na těžkou trať v České Lípě, kde si závodníci a závodnice museli poradit se spletitým amfiteátrem i zmoklým povrchem centra města, nejprve vyrazili muži. Jakub Glonek dokonce zaběhl nejrychlejší čas na prvním mezičase, poté však chyboval a nakonec pořadím spadl. 

Lépe se dařilo současné české jedničce Tomáši Křivdovi, který skončil čtvrtý na nedávném mistrovství světa. Na svůj životní výsledek z klasické trati navázal pátou příčkou z domácího sprintu. Nestačil pouze na kvarteto Ralph Street, Gustav Bergman, Yannick Michiels a legendární Matthias Kyburz.

Velkým překvapením skončil ženský závod, kde na pátém místě doběhla Denisa Kosová. Dlouholetá česká reprezentantka, která v posledním období laborovala s poraněným kotníkem, v České Lípě zaskočila všechny a mohla slavit místo na velkém pódiu. Její výsledek podpořila devátou příčkou Tereza Janošíková. S velkou převahou zvítězila největší hvězda orientačního běhu Švédka Tove Alexanderssonová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články