Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Z atletiky na basket a zpátky? Demčenkovi již cinkla i medaile

Olympiáda dětí a mládeže  sen reprezentovat svůj kraj v disciplíně, ve které jste nejlepší. A co když ale není pouze jedna? Pro Daniela Gasiúnase Demčenka to není žádný problém. Po individuálním bronzu z hodu diskem si odběhl na čtvrtfinále basketbalu s pražským výběrem. A v něm má šanci získat další cenný kov, stejně jako v hodu koulí ve své druhé atletické disciplíně.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Demčenko: Tvrdá práce, kterou jsem do obou sportů dával, se vyplatila

Obzvláště napilno měl druhý den Olympiády dětí a mládeže v Českých Budějovicích sportovec s litevsko-ukrajinskými kořeny. Daniel Gasiúnas Demčenko totiž pražský výběr reprezentuje kromě atletiky i v basketbale.

"Na basketu mám rád, že jsme kolektiv a je tam sranda. Atletika je pohodová, můžu se na závod připravit v klidu a nic mě nestresuje," porovnal své dva sporty patnáctiletý talent.

Svou první medaili na šampionátu již získal. V diskařském sektoru si zajistil bronz novým osobním rekordem 48 metrů a 35 centimetrů. Tu další by si mohl zajistit právě se svými spoluhráči v pětkovém basketbale.

Po úspěšném atletickém výkonu přeběhl opět do sportovní haly, kde postoupili do semifinále. "Jsem hrozně rád. Myslím si, že ta tvrdá práce, kterou jsem dával do obou sportů, se vyplatila," radoval se. Demčenko pak opět zavítá na atletický stadion, kde jej čeká ještě vrh koulí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články