Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na Olympiádě dětí a mládeže se blýskli sourozenci Marečkovi, příbuzní Kateřiny Emmons

V jižních Čechách začala letošní Olympiáda dětí a mládeže. Výrazně se do dějin ODM zapsali sourozenci Aneta a Štěpán Marečkovi. Neteř bývalé střelkyně Kateřiny Emmons získala ve vzduchové pistoli zlato, synovec nakonec stříbro. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus každý den až do čtvrtka.

Olympiáda dětí a mládeže
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

V jihočeském kraji se naplno rozběhly soutěže Olympiády dětí a mládeže. Dění v Pavilonu Z na českobudějovickém Výstavišti na dálku sledovala také bývalá úspěšná reprezentantka a olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons. O medaile totiž bojovali její dva mladí příbuzní.

Soutěž ze vzduchové pistole vyhrála mezi dorostenkami její neteř Aneta Marečková, a to o více než tři body. "Je to vlastně moje druhé vítězství na nějakých velkých závodech. Takže z toho mám úplně skvělý pocit. Rozhodně to využiju v budoucnu, když budu mít možnost střílet na nějakých velkých závodech, třeba jako tady. Je to super to zažít," uvedla šťastná vítězka Marečková.

Medaili vybojoval i bratr Anety Štěpán Mareček a i on mohl pro Plzeňský kraj získat zlato, neboť před poslední ránou vedl. Jenže závěr mu nevyšel a skončil druhý za domácím Jihočechem Tomášem Frolíkem. Olympiádu dětí a mládeže vysílá každý den ČT sport, streamy z jednotlivých sportovišť sledujte na ČT sport Plus.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články