Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kříž skončil na ME v lezení na rychlost v osmifinále, Burian v kvalifikaci

Po nedělním zlatém úspěchu Adama Ondry pokračovalo mistrovství Evropy v Mnichově. Tentokrát se rozdávaly medaile v lezení na rychlost a ve startovní listině nescházel mimo jiné Jan Kříž. Vicemistr světa z roku 2019 postoupil do play-off, ale v osmifinále nestačil na vítěze kvalifikace Erika Noyu Cardonu ze Španělska a celkově obsadil dvanácté místo. Jeho reprezentační kolega Petr Burian skončil devatenáctý.

Kříž prošel z kvalifikace do vyřazovací části jako poslední – šestnáctý. Vicemistr světa z roku 2019, jenž letos prodělal dvakrát koronavirus a v přípravě přišel zhruba o dva měsíce, lezl ve čtvrtfinále proti Noyovi Cardonovi a prohrál zhruba o půl sekundy. 

Evropský titul z roku 2020 obhájil Danyjil Boldyrev z Ukrajiny, který ve finále porazil Poláka Marcina Dzieňského. V souboji o bronz předčil Francouz Guillaume Moro těsně Noyu.

Soutěž žen bez české účasti byla jednoznačnou záležitostí polských reprezentantek, jež zabraly všechna čtyři semifinálová místa. Zvítězila dvojnásobná mistryně světa Aleksandra Miroslawová před dvojčaty Aleksandrou a Natalií Kaluckými.

Lezecké soutěže pod otevřeným nebem na mnichovském Königsplatzu budou pokračovat ve středu a čtvrtek novou olympijskou kombinací boulderingu a obtížnosti. O třetí medaili na multisportovním šampionátu bude usilovat Adam Ondra, který získal bronz v boulderingu a v obtížnosti se stal v neděli mistrem Evropy.

Mistrovství Evropy ve sportovním lezení v Mnichově – rychlost:

Muži – finále: Boldyrev (Ukr.) 5,586 - Dzieňski (Pol.) 6,245, o 3. místo: Moro (Fr.) 5,551 - Noya (Šp.) 5,658, ...12. Kříž - vypadl v osmifinále, 19. Burian (oba ČR) - nepostoupil z kvalifikace.

Ženy  finále: Miroslawová 6,922 - A. Kalucká 7,085, o 3. místo: N. Kalucká 7,197 - Chudziaková (všechny Pol.) 7,459.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články