Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čtyři finálové topy. Adam Ondra v Praze zářil a skončil druhý

Adam Ondra po skvělém finálovém výkonu skončil druhý na Světovém poháru v boulderingu v Praze. Ondru porazil pouze Korejec I To-hjon. Český lezec zdolal všechny čtyři bouldery, které jemu a pěti dalším soupeřům pořadatelé na pražské Letné připravili. Prohrál jen kvůli většímu počtu pokusů. 

Třicetiletý český reprezentant na šestý pokus zdolal úvodní "problém", při kterém musel dvakrát přeskakovat mezi jednotlivými prvky. To není jeho oblíbená technika. Druhý boulder mu sedl výborně. Už napoprvé sahal po vrcholu, ale nakonec ho udržel napotřetí. Na většinu soupeřů ale ztratil, protože čtveřice finalistů vylezla tento boulder napoprvé.

Třetí boulder vyžadoval velký cit pro rovnováhu, chyty byly mnohdy miniaturní. Ondra si s ním na druhý pokus poradil a výrazně si polepšil. Většina jeho soupeřů totiž měla s touto cestou velké problémy. Vylezl ji už jen Korejec I To-hjon a Ondra poskočil z průběžné páté pozice na druhou příčku.

Nejhůře stříbro si zajistil, když na první pokus vylezl závěrečný boulder. I To-hjon pak ale byl stejně úspěšný. Na první pokus Korejec vylezl tři ze čtyř cest, jen na tu první potřeboval pokusy dva. Ondra na zdolání vrcholů spotřeboval třináct pokusů.

Bronz získal Francouz Mejdi Schalck. Ten byl na třech finálových boulderech naprosto suverénní, ale s trojkou si neporadil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články