Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Závody v Troji zakončili bronzem deblkanoisti Karlovský s Jáněm

Praha - Program Světového poháru ve vodním slalomu v pražské Troji skončil pro české závodníky úspěšně. Bronzové medaile si totiž na těžké trati vyjeli deblkanoisté Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm. Mezi kajakářkami na tom nejlépe byla celkově čtvrtá Veronika Vojtová. Češi tak celkově za celý víkend v Troji získali pět medailí.

V sobotu obsadili kompletní stupně vítězů kajakáři v čele s vítězem Jiřím Prskavcem, v neolympijské kategorii kanoistek byla druhá Kateřina Hošková. Závěrečný závod deblkanoí pak vyhráli olympijští vítězové Ladislav a Peter Škantárové ze Slovenska, druzí byli Němci Robert Behling a Thomas Becker. Karlovský a Jáně s dvěma doteky na brankách ztratili na slovenské bratrance 5,53 sekundy.

"Neskutečný zážitek před domácím publikem. Kolem jedenácté brány přišla nálož křiku a podpory od fanoušků, naběhla mi husí kůže a říkal jsem si, že se do toho musíme opřít a dokázat to. Takže s jízdou je naprostá spokojenost," uvedl Karlovský.

Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm nenavázali na semifinálové vítězství a skončili s šesti trestnými sekundami šestí. Olympionici Jonáš Kašpar a Marek Šindler do elitní desítky nepostoupili.

Vojtové chyběla na medaili vteřina

Vojtová zajela jako jediná z desítky finalistek čistou jízdu bez penalizace. Na stupně vítězů to však nestačilo, na třetí místo ztratila téměř sekundu. Němka Funková vyhrála díky suverénně nejrychlejší jízdě i s šesti trestnými sekundami.

Olympionička Kateřina Kudějová si připsala dva šťouchy, především se však stejně jako v Riu musela do jedné branky vracet a nakonec skončila šestá. Karolína Galušková branku vůbec neprojela a společně s dalšími šesti doteky byla ve finále beznadějně poslední.

Na výkonu Kudějové se mohla podepsat nemoc, kterou si přivezla z Ria. "Dostala jsem antibiotika na angínu, byla jsem až doteď nemocná," řekla Kudějová. "Ale tím, že to je tady v Troji, což je srdcová záležitost, tak jsem tady chtěla jet. Na závody už mi bylo celkem dobře. Trať byla ale hodně náročná," uvedla.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze - finále:

Muži - C2: 1. L. Škantár, P. Škantár (SR) 108,29 (0 tr. sekund), 2. Behling, Becker (Něm.) -2,66 (2), 3. Karlovský, Jáně -5,53 (4), ...6. Koplík, Vrzáň -12,42 (6)14. Kašpar, Šindler vyřazeni v semifinále.

Ženy - K1: 1. Funková (Něm.) 108,59 (6), 2. Satilaová (Braz.) -2,16 (4), 3. Terčeljová (Slovin.) -2,78 (6), 4. Vojtová -3,72 (0), ...6. Kudějová -8,29 (4), 10. Galušková -65,92 (62), 27. Š. Hilgertová vyřazena v semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články