Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Závadová zaplavala český rekord a je ve finále dlouhé polohovky

Eindhoven (Nizozemsko) - Sedmnáctiletá plavkyně Barbora Závadová se díky českému rekordu probojovala do odpoledního finále polohové čtyřstovky na mistrovství Evropy v krátkém bazénu. Závadová dosáhla v Eindhovenu třetího nejrychlejšího času 4:34,82 a vlastní maximum z loňského šampionátu v Istanbulu překonala o sedm desetin. Den po bronzovém úspěchu na padesátce si další finále zaplave o dva roky starší znakařka Simona Baumrtová. V rozplavbách byla osmá díky času 2:08,03.

V závěrečném dnu šampionátu se dařilo i Michalu Rubáčkovi, jenž postoupil z rozplaveb na motýlkářské padesátce do semifinále. Postup na stejné trati těsně unikl Martinu Vernerovi, neuspěla ani Markéta Strapková v nejkratším kraulařském sprintu. Na kraulařské dvoustovce mezi osmičku nejlepších neproklouzli Květoslav Svoboda ani Jan Šefl, na znakařské dvoustovce vypadly Lenka Jarošová a Alžběta Řehořková.

V odpoledním bloku se představí také na krátké polohovce Tomáš Fučík a prsařka Petra Chocová na stovce. Oba si zajistili postup do finále již v sobotu. Chybět nebude ani kraulařská štafeta mužů ve složení Bartůněk, Šefl, Verner, Rubáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články