Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Závadová doplavala v polohovce na MS v krátkém bazénu sedmá

Dubaj - Barbora Závadová obsadila na úvod mistrovství světa v krátkém bazénu v Dubaji sedmé místo v polohovém závodu na 400 metrů. Sedmnáctiletá plavkyně zaostala v rozplavbách za vlastním českým rekordem jen o tři setiny sekundy a do finále postoupila rovněž ze sedmé příčky. Zvítězila Španělka Mireia Belmonteová, která tak krátce po finále motýlkářské dvoustovky získala druhé zlato.

Závadová začala slibně, po první padesátce byla dokonce druhá, ale postupně se propadala. Na svůj dopolední čas ztratila více než vteřinu a čtvrt.

Petra Chocová do finále prsařské padesátky nepostoupila, v semifinále skončila patnáctá. Časem 30,98 sekundy se nicméně na devět setin přiblížila ke svému národnímu rekordu. Semifinále plavala také Simona Baumrtová, bronzová medailistka z nedávného ME v Eindhovenu, která na 100 metrů znak obsadila šestnáctou pozici.

Světový rekord zaplavala čínská štafeta kraulařek na 4x200 metrů. Zvítězila v čase 7:35,94, jímž vylepšila dosavadní maximum Nizozemska téměř o tři sekundy. Pod hranici bývalého rekordu z předloňského roku se dostaly i druhé Australanky, třetí Francouzky a čtvrté Američanky.

První zlatou medaili získal Američan Ryan Lochte, při neúčasti Michaela Phelpse považovaný za největší hvězdu šampionátu. Vyhrál kraulovou dvoustovku, ve štafetě na 4x100 metrů volný způsob však další medaili nepřidal, protože finišoval až na čtvrtém místě. Přihlášený je ještě na všechny tři polohové závody, na 200 metrů znak a měl by plavat i další štafetu.

MS v plavání
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články