Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápasník Žižka medaili z ME nepřiveze, Hocková Martináková má ještě šanci

Mohl se prát o medaili, ale nevyšlo to. Zápasník v řeckořímském stylu Jan Žižka prohrál na mistrovství Evropy v Rusku v opravách kategorie do 72 kg s Maďarem Bálintem Korpásim a přišel o možnost zápasit o bronz. Opravy čekají také volnostylařku Lenku Hockovou Martinákovou, která ve čtvrtfinále kategorie do 55 kg nestačila na Bělorusku Irynu Kuračkinovou a ve čtvrtek bude pokračovat v opravách, neboť její soupeřka prošla až do finále.

Lenka Hocková Martináková
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Žižka podlehl obhájci evropského titulu a bronzovému medailistovi z loňského MS Korpásimu ve druhém kole na technickou převahu (1:9). O tom, jaké konečné umístění si nakonec přiveze, rozhodnou výsledky dalších zápasů.  

Třicetiletá volnostylařka Hocková Martináková vstoupila do turnaje výhrou, když v kvalifikačním kole porazila Maďarku Ramonu Galambosovou 4:1 na body. Na Kuračkinovou už ale v dagestánském přístavním městě Kaspijsk nestačila, s bronzovou medailistkou z loňského mistrovství světa v Paříži a stříbrnou z ME 2016 prohrála na technickou převahu soupeřky v průběhu druhého kola.  

V opravách se Hocková Martináková utká s Ruskou Marijou Gurovovou. Pokud mistryni Evropy z roku 2014 udolá, nastoupí k utkání o třetí místo proti Evelině Nikolovové z Bulharska. Ve čtvrtek se na šampionátu představí i poslední česká reprezentantka Adéla Hanzlíčková, trojnásobná vicemistryně Evropy do 23 let nastoupí v kategorii do 65 kg. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zápasník Žižka přišel o šanci na medaili z ME

Mistrovství Evropy v zápasu v Kaspijsku (Rusko):

Muži - řeckořímský: Do 60 kg: 1. Jemelin (Rus.), 2. Mammadov (Ázerb.), 3. Sandron (It.) a Čchartišvili (Gruz.). Do 67 kg: 1. Surkov (Rus.), 2. Bolkvadze (Gruz.), 3. Aslanjan (Arm.) a Basar (Tur.), ...12. M. Novák (ČR). Do 72 kg: 1. Kurak (Rus.), 2. Čunajev (Ázerb.), 3. Korpási (Maď.) a Lomadze (Gruz.), ...8. Žižka (ČR). Do 82 kg: 1. Manukjan (Arm.), 2. Sasunovskij (Běl.), 3. Aleksandrov (Bulh.) a Husejnov (Ázerb.), ...11. P. Novák (ČR). Do 97 kg: 1. Aleksanjan (Arm.), 2. Kajaia (Srb.), 3. Kuosmanen (Fin.) a Kiss (Maď.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články