Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zápasník Omarov si odváží ze Světového poháru v Bělehradu bronz

Co se mu nepovedlo na únorovém mistrovství Evropy, přišlo teď, a sice zisk bronzu. Český zápasník Artur Omarov vybojoval bronzovou medaili na Světovém poháru v Bělehradu, který nahradil mistrovství světa. V duelu o třetí místo ve váhové kategorii do 97 kg porazil asijského šampiona z loňského roku Uzura Džuzupbekova z Kyrgyzstánu 4:1. Další český reprezentant v řecko-římském stylu Oldřich Varga skončil ve váze do 82 kg pátý.

Artur Omarov
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Před třemi týdny, kdy jsem se dostával z covidu, jsem ani nevěřil, že budu zápasit na světě, a ještě k tomu přivezu medaili. Mrzí mě, že se mi nepovedlo vyhrát postup do finále, ale i přesto jsem nesmírně šťastný, že máme medaili a že opět po dlouhé době visí česká vlajka na stupních vítězů," uvedl Omarov na svazovém webu.

V osmifinále porazil Bělorusa Aliaksandra Hrabovika, ke čtvrtfinálovému utkání mu nenastoupil Francouz Mélonin Noumonvi a v semifinále prohrál s maďarským reprezentantem Alexem Gergo Szokem. Medailový souboj ale v pondělí večer zvládl.

Varga, který se přesunul o váhu výš, se do duelu o třetí místo dostal z repasáže, kam ho poslal postupem do finále jeho čtvrtfinálový přemožitel Salih Aydin z Turecka. Na německého soupeře Rolanda Schwarze však nestačil.

V nejtěžší kategorii do 130 kg obsadil Štěpán David 11. místo, Jakub Bielesz skončil ve váze do 77 kg patnáctý. Dnes se ještě v Bělehradu představí Adéla Hanzlíčková (do 68 kg).

Srbská metropole přišla o plánované mistrovství světa kvůli pandemii koronaviru. Vzhledem k platným opatřením a cestovním omezením by šampionát nesplnil kritéria stanovená mezinárodní federací, místo MS tak Bělehrad pořádá Světový pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články