Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápasnici Hanzlíčkové unikl na MS bronz, nakonec skončila pátá

Jedno vítězství dělilo Adélu Hanzlíčkovou od bronzové medaile na mistrovství světa. Česká zápasnice v Oslu sice uspěla v opravách, ale v souboji o bronz nestačila na olympijskou šampionku z Tokia Tamyru Mensahovou-Stockovou z USA. Konečným pátým místem nicméně překonala své maximum, kterým byla devátá příčka na MS v roce 2018. Český zápas si odvezl cenný kov z MS naposledy v roce 2007 díky bronzu Marka Švece.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíčkové utekla na mistrovství světa bronzová medaile

Sedmadvacetiletá Hanzlíčková prohrála ve středu na šampionátu hned svůj první duel, ve kterém nestačila na Rin Mijadžiovou. Japonka nicméně následně porazila Litevku Danuté Domikaitytéovou a poté senzačně i světovou jedničku Mensahovou-Stockovou a postoupila do finále.

"Vytáhla" díky tomu Hanzlíčkovou do čtvrtečních oprav, v nichž se střetla s Domikaitytéovou. Česká reprezentantka navázala na letošní vítězství nad Litevkou z mistrovství Evropy i kvalifikačního turnaje o postup na olympijské hry do Tokia a vyhrála 2:1. Dvojnásobná medailistka z ME získala dva body už po minutě boje po ubráněném útoku soupeřky, které do konce šestiminutovky dovolila pouze snížit.

Hanzlíčková pátým místem překonala své maximum, kterým byla 9. příčka z MS v roce 2018. Český zápas si odvezl cenný kov z šampionátu naposled v roce 2007 díky bronzu Marka Švece.

Do MS zasáhl jako první český muž také Petr Novák. Na úvod soutěže v kategorii do 82 kg prohrál 5:3 s Japoncem Satokim Mukaiem, jehož následný neúspěch v osmifinále znamenal konec na šampionátu i pro Nováka. V Oslu se ještě v dalších dnech představí jediný český olympionik z Tokia Artur Omarov (97 kg) a Štěpán David (do 130 kg).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články