Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Zápasnice Hanzlíčková skončila na MS devátá a těsně jí unikl postup do Ria

Las Vegas - Adéla Hanzlíčková obsadila na mistrovství světa v zápase v Las Vegas deváté místo. Jednadvacetiletá česká reprezentantka prohrála v osmifinále s obhájkyní bronzu a dvojnásobnou mistryní Evropy Anastasijí Grigorjevovou z Lotyšska a nevyužila šanci zajistit si účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Ženský zápas
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Do Ria postupovalo v každé kategorii nejlepších šest zápasníků a zápasnic. Česká volnostylařka ve váze do 63 kg v prvním kole porazila Němku Nadinu Weinaugeovou, jenže pak po nadějném začátku podlehla Grigorjevové. Hanzlíčková vedla 5:0 na body, po šestiminutovém souboji prohrála 6:14.

Lotyška následně mohla pomoci Hanzlíčkové k postupu na olympiádu, pokud by prošla do finále. Jenže to se jí nepovedlo a dělila se o 5. příčku. Titul získala Batceceg Sorondzonboldynová z Mongolska, majitelka bronzové medaile z her v Londýně a bývalá světová šampionka v kategorii do 59 kg.

Na MS v Las Vegas odjelo celkem deset českých reprezentantů a výsledek Hanzlíčkové je zatím nejlepším umístěním výpravy.

Ičová má desátý titul

Už desáté světové zlato v Las Vegas oslavila japonská zápasnice Kaori Ičová a spolu s krajankou Saori Jošidaovou patří k nejúspěšnějším v historii. Ičová dominovala váze do 58 kg. Jošidaová (do 53 kg) má titulů z MS třináct, obě jsou trojnásobné olympijské vítězky. "Máme rády trénink," odpověděla na otázku, proč jsou obě Japonky tak dobré, Ičová po finálové výhře 10:0 nad Finkou Petrou Olliovou. Bylo to pro ni už 158. vítězství v řadě na velkých mezinárodních soutěžích.

Výsledky MS v zápase

Muži:

Volný styl:

Do 65 kg: 1. Chamizo (It.), 2. Navruzov (Uzb.), 3. Ramonov (Rus.) a Mohammadí (Írán).

Ženy:

Do 55 kg: 1. Maroulisová (USA), 2. Ologonovová (Rus.), 3. Nikolovová (Bulh.) a Kitová (Ukr.).

Do 58 kg: 1. Ičová (Jap.), 2. Olliová (Fin.), 3. Yesilirmaková (Tur.) a Ratkevičová (Ázerb.).

Do 63 kg: 1. Sorondzonboldynová (Mong.), 2. Kawaiová (Jap.), 3. Tkačová (Ukr.) a Juseinová (Bulh.), ...9. Hanzlíčková (ČR).

Do 75 kg: 1. Grayová (USA), 2. Čchien Čou (Čína), 3. Maeová (Est.) a Marzaljuková (Běl.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články