Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Začínají poslední přípravy na jezdeckou akci roku. Start Prague Playoffs se blíží

O víkendu se začne pražská O2 arena měnit na dějiště parkurových závodů a za týden tam začnou soutěže finálového mítinku soutěže Global Champions. Na startu Prague Playoffs nebudou chybět ani čeští jezdci. Vrcholy budou dva: superpohár družstev a super Grand Prix jednotlivců. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Blížící se start Prague Playoffs

Anna Kellnerová se bude snažit se svými Prague Lions dostat co nejdál v týmové soutěži. Další Češi pak dostanou příležitost v dalších rámcových soutěžích. V individuálním pětihvězdovém kole dojela v prvním ročníku Kellnerová pátá.

Letos dostali pozvání do Playoffs čeští reprezentanti nebo mistři republiky. Diváci uvidí i jezdeckou show s ukázkami dalších disciplín.

"Je to akce o tom, že se sjedou nejlepší jezdci světa. Tohle je finále, jsou tu vítězové a ti, kteří byli nejúspěšnější v jednotlivých kolech. Je to událost roku jezdeckého sportu," říká v rozhovoru pro ČT sport sportovní ředitelka mítinku Markéta Šveňková.

"Bude tam kompletní švédský tým, který zvítězil na olympijských hrách v Tokiu, budou tam i Češi, kteří se zúčastnili Her," přibližuje Šveňková.

"Je to skvělá příležitost startovat v takovém prostředí mezi takovými jezdci," doplňuje současná mistryně ČR do 25 let Denisa Vegrichtová. "Strašně se na to těším. Po mistrovství přišel mail, že jsme obdrželi start v O2, což je naprosto skvělé a je to výborná příležitost pro všechny mistry," říká.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články